fbpx

[VIDEO] Kako izdelamo gel iz ksantana

Objavil Tončka Mavrič dne

Kako izdelamo gel iz ksantana

V decemberski objavi sem vam namignila, da pripravljam majhno presenečenje (predvsem za začetnike), za katerega upam, da bo dobro sprejeto. No, presenečenje je tu!

Takrat nisem želela preveč razkriti, saj je bilo še čisto vse pod vprašajem. Od tega, kje bom posamezne dele snemala, do tega, ali bom sploh znala snemat in če bom sploh znala pred kamero kaj iztisnit iz sebe. Od tega, ali bo moj računalnik prenesel obdelavo videov ali pa bo škripnil vsakih pet sekund pa do tega, ali bom sploh znala obdelat posnetke in spravit filmček skupaj.

Kakorkoli že, vsi delci sestavljanke so se povezali in tako je tu moj prvi video. Upam, da jih bo tekom leta nastalo še kar nekaj.

Ti kratki posnetki so namenjeni v prvi vrsti vsem tistim, ki se z izdelavo domače kozmetike šele srečujejo oziroma v ta svet šele vstopajo. V želji, da bi začetnikom olajšala prve korake, bom v prvih posnetkih pokazala čisto osnovne stvari, postopoma pa se bodo vsebine (tako kot na blogu) razvile in sčasoma bodo tudi posnetki o izdelavi kompleksnih izdelkov.

Skratka, upam, da vam bo tole majceno presenečenje všeč.

 


7 Komentarjev

Tanja · 25. januarja, 2018 ob 09:38

Krasno. Videoposnetki so za začetnike res najbolj uporabni, saj so tako nazorni.
Se že veselim nadaljevanj. Odlično posneto.

Toncka Mavric · 25. januarja, 2018 ob 10:00

Hvala Tanja 😉

neja62 · 26. januarja, 2018 ob 08:49

Živjo Tončka, končno smo uzrli tudi tvoj lepi obraz. Pa samozavesten nastop in odlično in nazorno posneto. Komaj čakam nadaljevanje.
Lep konec tedna ti želim.

Toncka Mavric · 26. januarja, 2018 ob 09:18

Hvala hvala 😉
Pa lep konec tedna tudi tebi!

Anonimni · 14. februarja, 2018 ob 07:36

Toncka,vesela sem,da si ustvarila ta video,jaz sem ze mal obupala nad izdelavo krem,zdaj pa,ko si se vrnila me je zopet zagrabilo.lp C

Mateja · 15. januarja, 2019 ob 12:42

Živjo, Tončka, jaz pa opažam, da je s počasnim dodajanjem vode težje dobiti enakomeren gel brez kep. Če pa zlijem vso vodo naenkrat, pa mi skoraj mešati ni treba, pride čisto čisto gladek gel. lp Mateja

    Tončka Mavrič · 16. januarja, 2019 ob 04:36

    Živjo Mateja,

    postopkov za izdelavo gela je več, prikazani postopek v videu se dobro obnese, če imaš 99% glicerol, pri 85% glicerolu pa se rade delajo grudice. Ampak vsak ima svoj sistem izdelave, meni najljubši je še vedno namok čez noč, vendar ni vedno dovolj časa na razpolago 😉

    Lp
    Tončka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.