fbpx

Svetovanje

Moja domača kozmetika

Facebook


Youtube


Envelope


Rss

Tvoje želje 

in tvoja zgodba 

so moje vodilo 

pri oblikovanju izdelka zate.

Tvoje želje

in tvoja zgodba

so moje vodilo

pri oblikovanju izdelka zate.

Formulacijska svetovanja

Je izdelava domače kozmetike zate postala več kot le hobi, pa te pred velikim korakom zaustavljajo dvomi o izdelani recepturi, za katero želiš, da bi bila res najboljša? Potrebuješ pregled formulacij in mnenje?

Si v procesu ustvarjanja svojega izdelka, vendar te obilica osnovnih in aktivnih sestavin bega in ne veš, katere bi bile najboljša izbira za tvoj izdelek?

Nimaš časa ali znanja za formuliranje in piljenje novega izdelka, vendar bi vseeno želela dodati v svojo linijo nov izdelek, izdelan v skladu s tvojimi željami in ki odraža tvojo zgodbo?

Formulacijska svetovanja so namenjena vsem tistim, ki potrebujejo ob ustvarjanju svojega izdelka pomoč, najsi bo to le kratek nasvet ali pa daljše konstruktivno delo na izdelku: med različnimi svetovanji boš gotovo našla pravega zase!

Formulacijsko svetovanje - Tončka Mavrič

Svetovanje o sestavinah

Opis svetovanja

Svetovanje o sestavinah predstavlja bližnjico v formuliranju, saj ti ni potrebno brskati za številnimi ponudniki in informacijami, kupiti nepreglednega števila novih sestavin ter jih zaporedno preizkusiti, temveč te usmerjam k najbolj primernemu izboru tako tehničnih kot aktivnih sestavin.

Je to svetovanje primerno zame?

To svetovanje je primerno zate, če imaš že začetni osnutek formulacije, vendar:

… ne veš, kateri emulgator, zgoščevalec, konzervans ipd izbrati ali

… ne veš, katere aktivne sestavine vključiti in katere pustiti ob strani ali

… ne veš, kako bi lahko dosegla tisti svilnati / vlažilni / negovalni občutek, ki ga želiš v svojem izdelku ali

… nimaš časa za preizkušanje novih sestavin in njihovega vpliva na formulacijo.

Kako poteka?

Ko se odločiš za svetovanje o sestavinah, te bom najprej prosila za nekaj osnovnih informacij o tvoji viziji izdelka, o tvojih željah ter o tem, kaj je zate naravna kozmetika. Vprašanja bodo bolj preprosta, od tega, kaj je zate še naravno oziroma katerih sestavin ne želiš uporabljati, do povsem specifičnih in tehničnih o tvojem izdelku, npr. kakšen izdelek želiš narediti, komu bo namenjen, kakšna naj bo njegova konsistenca, kakšne učinke želiš doseči ipd. Vprašala te bom po “vodilni sestavini”, v kolikor jo imaš, o tvojih željah ter po tvoji idejni zasnovi formulacije.

Ko od tebe prejmem vse pomembne informacije, vključno s tvojimi željami, začnem s pripravljanjem materiala zate.

Kaj dobim?

Na osnovi vseh informacij, ki mi jih posreduješ, izdelam pisno svetovanje in pripravim material, ki ga prejmeš na svoj elektronski naslov. Svetovanje prejmeš v obliki pdf-a in vključuje :

– seznam možnih primernih sestavin za tvoj izdelek;

– namen, funkcijo ali učinek, ki jo sestavina ima v izdelku;

– vpliv sestavine na gostoto, občutek, mazljivost izdelka;

– informacije o morebitni neskladnosti z drugimi sestavinami v formulaciji;

– informacije o dobavljivosti sestavin.

Koliko stane?

Cena svetovanja je odvisna od mnogih dejavnikov, npr. od števila tvojih vprašanj, od namena in narave tvojega izdelka in kompleksnosti tvoje formulacije. Za okvirno ceno svetovanja me kontaktiraj preko obrazca ali mi napiši mail in čimbolje opiši tvojo težavo, jaz pa ti bom oblikovala ponudbo.

Oddaj povpraševanje


Svetovanje o sestavinah
Svetovanje - pregled formulacij

Pregled formulacij

Opis svetovanja

S pregledom formule lahko odgovorim na tvoje dvome glede formulacije, o sestavinah in njihovi koncentraciji, o njihovem navzkrižnem delovanju ter o možnih izboljšanjih. Pregled formulacije ti omogoča, da pridobiš formulacijsko mnenje o izdelku tako s stališča formulacije kot tudi prijetnosti ob uporabi.

Je to svetovanje primerno zame?

Svetovanje s pregledom formulacije je primerno zate, če imaš že izdelano formulacijo in želiš dati izdelek na trg, vendar:

… nisi povsem prepričana, da je to zares to;

… nisi prepričana, če vse sestavine zares spadajo skupaj;

… se sprašuješ o primernih količinah posameznih seatavin;

… se sprašuješ, če bi lahko izdelek morda še izboljšala;

… želiš preprosto drugo mnenje.

Kako poteka?

Ko se odločiš za pregled tvoje formulacije, bova najprej podpisali izjavo o varovanju poslovne skrivnosti. Le-ta me namreč zavezuje, da tvojih formulacij in tvojih idej ne delim in razkrivam nikomur ter da vse informacije, ki mi jih posreduješ, skrbno čuvam in hranim.

Nato te bom prosila za informacije o tvojem izdelku: kakšen je namen in vrsta izdelka; kateri koži je izdelek namenjen; kaj želiš z izdelkom doseči; kakšna je tekstura, ki jo želiš; katera je “vodilna sestavina” ali “os” tvojega izdelka ter kako boš izdelek oglaševala (npr. kot “vlažilna krema z granatnim jabolkom”). Poleg teh odgovorov bom potrebovala tudi natančno formulacijo in opis postopka izdelave ter vzorec izdelka. Za nekatere izmed uporabljenih sestavin te bom naknadno prosila za tehnične in varnostne liste.

Ko prejmem vse informacije ter vzorec izdelka, pričnem z evalvacijo formulacije, senzorične ocene izdelka ter pisnim poročilom.

Kaj dobim?

Na osnovi prejetih informacij, formulacije ter testiranja izdelka pripravim pisno poročilo o pregledu formulacije, ki ga prejmeš na svoj elektronski naslov. Poročilo prejmeš v obliki pdf-a in vključuje:

– podatke o formulaciji in postopku izdelave;

– tehnični pregled formulacije;

– preverjanje maksimalnih količin ter neskladij med sestavinami;

– pregled postopka izdelave;

– evalvacijo formulacije skladno z namenom izdelka;

– oznako manj primernih sestavin glede na namen / količino ter možne zamenjave, v kolikor potrebno;

– vizualno in senzorično oceno izdelka.

Koliko stane?

Cena pregleda formulacije je odvisna predvsem od kompleksnosti tvoje formulacije in od namena tvojega izdelka. Za okvirno ceno svetovanja me kontaktiraj preko obrazca ali mi napiši mail ter opiši, za kakšno vrsto izdelka bi želela pregled formulacije, jaz pa ti bom oblikovala ponudbo.

Oddaj povpraševanje


Pomoč / mentorstvo pri razvoju formulacij

Opis svetovanja

Svetovanje v obliki pomoči predstavlja obliko mentorstva, ki ti omogoča hitrejše izoblikovanje dokončne recepture in izdelka. Je most med tvojimi željami, ustvarjanjem in preizkušanjem ter mojimi dolgoletnimi izkušnjami in znanjem o posameznih sestavinah. Svetovanje v obliki pomoči ti prepušča polno formulacijsko svobodo, hkrati pa te vodim in usmerjam v piljenju in izpopolnjevanju tvojega izdelka.

Je to svetovanje primerno zame?

Svetovanje v obliki pomoči pri razvoju formulacije je primerno zate, če že imaš izdelano idejo ali osnutek ampak:

… je vrsta izdelka, ki ga želiš izdelati, zate povsem nova in nepoznana stvar;

… se ti zatika pri oblikovanju formulacije za dokončen izdelek;

… te izdelek, ki si ga zasnovala, ne prepriča povsem, a ne veš, kje se lotiti sprememb;

… želiš izpiliti formulacijo tvojega izdelka, vendar nimaš časa za več testiranj;

… si pri priljenju prišla v slepo ulico in ne veš, kam naprej.

Kako poteka?

Ko se odločiš za pomoč pri razvoju formulacije, bova najprej podpisali izjavo o varovanju poslovne skrivnosti. Le-ta me namreč zavezuje, da tvojih formulacij in tvojih idej ne delim in razkrivam nikomur ter da vse informacije, ki mi jih posreduješ, skrbno čuvam in hranim.

Nato te bom prosila za več informacij o tebi, tvoji kozmetiki in o tvojem izdelku. Vprašala te bom po tvoji ideji in tvoji zasnovi, zanimajo me tvoje sanje in tvoje želje. Tvoja vizija je namreč moje vodilo, zaradi česar se moram z njo povsem stopiti. Vprašala te bom po tvoji vodilni sestavini, v kolikor jo imaš, hkrati pa bom potrebovala informacije o tvojem izdelku: kakšna je trenutna formulacija in postopek izdelave; kje vidiš težavo oziroma kje potrebuješ pomoč; kaj te ne prepriča, kje bi želela izdelek izboljšati. V kolikor ga že imaš, te bom prosila za vzorec.

Na osnovi vseh prejetih informacij začnem pripravljati prvi sklop z namigi in napotki za razvoj ali izboljšanje formule. Od te točke naprej se začne kontinurana komunikacija, ki omogoča, da z mojo pomočjo razviješ formulo za svoj izdelek tako, kot si ga sama želiš.

Kaj dobim?

Pomoč ali mentorstvo pri razvoju formulacije v nasprotju z ostalimi svetovanji ne predstavlja enkratne storitve, ki se zaključi s prejemom gradiva, temveč gre za postopen proces, ki te pripelje do dokončnega razvoja tvoje formulacije in izdelka.

Moja pomoč pri razvoju formulacije te bo vodila pri izbiri sestavin in postopkov izdelave, opozorila te bom pasti, na katere moraš biti pozorna; svetovala ti bom, katere preizkuse in teste je smiselno izvesti, kako izdelek izpiliti, katere spremembe vpeljati ter kje dobiti sestavine. 

Pomoč pri razvoju formulacije se zaključi takrat, ko se tvoja ideja in želja preoblikujeta v formulacijo, ki jo sama izdelaš ter pridobi dokončno obliko v izdelku izpod tvojih rok.

Koliko stane?

Cena za pomoč pri razvoju formulacije je odvisna od številnih dejavnikov: od vrste izdelka, ki ga želiš izdelati do senzoričnih lastnosti in učinkovitosti, ki ju želiš doseči; od stopnje izoblikovanosti tvoje formulacije do tvojega formulacijskega predznanja. Za okvirno ceno svetovanja me kontaktiraj preko obrazca ali mi napiši mail ter opiši, za kakšno vrsto izdelka bi želela pomoč, jaz pa ti bom oblikovala ponudbo.

Oddaj povpraševanje


Svetovanje - pomoč / mentorstvo pri razvoju formulacij
Svetovanje - ustvarjanje formulacij zate

Ustvarjanje formulacij zate

Opis svetovanja

Ustvarjanje novega izdelka je lahko navdušujoče, vendar formuliranje le-tega zahteva največkrat obilico časa, znanja, raziskovanja in poskusov. Manjši izdelovalci kozmetičnih izdelkov se morajo poleg same izdelave ukvarjati tudi s prodajo, oglaševanjem, nabavo itd, zato jim časa za razvoj nove formule pogosto primanjkuje. 

Ustvarjanje formulacije zate ti omogoča, da dobiš izdelek v skladu s tvojimi željami, hkrati pa ti prihrani čas, ki bi ga potrebovala za raziskovanje, poskuse in formuliranje.

Je to svetovanje primerno zame?

To svetovanje je primerno zate, če želiš ponuditi nov izdelek, vendar:

… ti formuliranje predstavlja neznano področje oziroma se ti zdi prezahtevno;

… ti časovna stiska onemogoča, da bi se povsem posvetila formuliranju;

… se zaradi pomanjkanja časa ne moreš posvetiti raziskovanju in preizkušanju;

… želiš izdelek čim prej.

Kako poteka?

Ko se odločiš za izdelavo formulacije zate, najprej podpiševa sporazum o varstvu poslovne skrivnosti, ki naju zavezuje, da idej in formulacij ne deliva z nikomer.

Nato te bom prosila za izčrpen opis tvojih idej in želja. Želim slišati tvojo zgodbo in spoznati, kaj te v kozmetičnem svetu navdihuje, katera je tista os, okoli katere želiš izgraditi izdelek ali linijo.

Povprašala te bom, ali želiš izdelek z osnovno formulacijo, ki jo po želji lahko spreminjaš in ji dodajaš sestavine, ali pa morda kompleksno formulacijo, ki zahteva tudi več prakse pri izdelavi.

Povedala mi boš, kateremu tipu kože je izdelek namenjen, kaj želiš z njim doseči, kakšno kompaktnost in občutek na koži želiš, katere sestavine želiš uporabiti ter katerih ne.

Na osnovi informacij, ki mi jih posreduješ, izdelam povzetek projekta ter pripravim idejno zasnovo formulacije, ki jo dobiš v pregled in odobritev.

Ko odobriš idejni osnutek, pripravim dve formulaciji in dva izdelka, na osnovi katerih določiva, v katero smer eno izmed variacij izboljševati in izpiliti.

Kaj dobim?

Ko odobriš idejno zasnovo izdelka, prejmeš dve formulaciji in dva testna izdelka, na osnovi katerih določiva, na katerih točkah bova izdelek pilila in izpopolnila.

Ob zaključenem formuliranju prejmeš poročilo o formuliranju, ki ti ga v pdf obliki pošljem na tvoj elektronski naslov. V poročilu bodo poleg vseh izmenjanih podatkov tudi vse informacije glede končnega izdelka:

– formulacija izdelka;

– priporočen postopek izdelave;

– seznam potrebnih sestavin s slovenskim, INCI in tržnim imenom

– informacije o dobavljivosti sestavin (slovenski in tuji dobavitelji);

– druge posebne informacije o sestavinah ali postopku, v kolikor potrebno.

Koliko stane?

Cena formuliranja je odvisna od mnogih dejavnikov: od vrste izdelka, ki ga želiš izdelati do tipa kože in učinkovitosti, ki jo želiš doseči; od števila sestavin, ki jih želiš vključiti ter naravnosti oziroma certificiranosti sestavin, ki jih želiš uporaviti. Za okvirno ceno svetovanja me kontaktiraj preko obrazca ali mi napiši mail ter opiši, za kakšno vrsto izdelka bi želela pomoč, jaz pa ti bom oblikovala ponudbo.

Oddaj povpraševanje


Reference